неділю, 31 січня 2016 р.

31 січня відзначають

Міжнародний день ювеліра, на острові Науру – День Незалежності, в Італії – Венеціанський карнавал.

У цей день у 1714 році імператор Петро I заснував у Петербурзі кунсткамеру — найстаріший музей Росії, у 1729 — у Стамбулі видали першу надруковану арабським шрифтом книгу — тлумачний словник, який і досі вважається одним з найпопулярніших, у 1747 — у Лондоні відкрилася перша клініка з лікування венеричних захворювань — госпіталь Lock, у 1865 — хімік Дмитро Менделєєв захистив дисертацію «Про з'єднання спирту з водою». Умовна дата народження рецепта російської горілки, у 1893 — у Патентному бюро США реєструють торгову марку Coca-Cola, у 1941 — створено Київську кіностудію науково-популярних фільмів (з 1954 р. — Київнаукфільм), у 1999 — науковці з університету Алабама (США) одержали, на їх думку, неспростовні докази того, що вірус СНІДу бере свій початок у Африці, походить від шимпанзе і вперше перейшов до людей близько 50-ти років тому.

31 січня День Ангела відзначають: Кирило, Оксана, Марко, Дмитро, Маркіян, Афанасій, Олексій.
У цей день народилися:
1797 — Франц Шуберт, німецький композитор, автор близько 600 романтичних пісень і балад, 9 симфоній, 20 фортепіаних сонат («Незакінчена симфонія», «Зимовий шлях», «Форель», «Лісовий цар»).
1911 — Баба Ванга, болгарська ясновидиця, містик і травник.
1921 — Маріо Ланца, американський оперний співак (тенор) та актор («Великий Карузо», «Принц-студент», «Серенада») італійського походження.
1923 — Норман Мейлер, американський прозаїк, драматург, журналіст, сценарист і кінорежисер.
1929 — Месбауер Рудольф Людвіґ, німецький фізик, творець ефекту Месбауера.
1981 — Джастін Тімберлейк, американський поп-музикант і актор («Шрек Третій», «Альфа Дог», «Соціальна мережа»).

4 коментарі:

  1. Відповіді
    1. А мені цікаво що саме 1893 році патентують торгову марку Соса-Соla, та це ще не все...Ця торгова марка створює під бренд й новорічного Санта-Клауса...

      Видалити
  2. Дмитро Мендєлєєв!!! Таблицю знаю напам'ть)))

    ВідповістиВидалити